Facebook yüz tanıma özelliği kapatma çok basit

Facebook son zamanlarda, kişilerin bazı fotoğraflara istenilmediği halde etiketlenmemesi ya da fotoğraflarının paylaşılmaması için yüklenilen fotoğraflarda yüzleri tanıyarak, etiket atılmadan istenilmeyen fotoğrafların paylaşılmamasını sağlayan bir özellik ortaya sundu. Bu özellik ile Facebook kullanıcıların yararını düşünmüş gibi gözükse de bazı kullanıcıların ise bu durum hakkında bazı endişeleri bulunmaktadır.

Şimdilik yalnızca ABD’deki kullanıcıların kullanımına açık olan bu özellik, otomatik açık bir şekilde gelerek istenildiği zaman ayarlardan kapatılabiliyor. Kullanıcıların bu konu hakkında yaşadığı endişe ise ülke istihbaratı için çalışmalar yaptığı açıkça belli olan Facebook’un sunduğu bu özellik ile kişilerin yüz verilerini toplayarak CIA gibi istihbarat kurumlarına satmak istemesi durumudur.

Kullanıcıların yaşadığı bir diğer endişe durumu ise bu özellik ile yüz verilerinin kişilerin isteği olmadığı halde reklam veren firmalara verilme olasılığının bulunmasıdır. Yaşanan bu endişeler, Facebook’un bu özelliği kullanıyor anlamına gelmiyor da olabilir. Fakat yine endişe duymaya devam ediyorsanız özelliği ayarlardan kapatarak endişenizden biraz da olsa kurtulabilirsiniz.

Özelliği kapatabilmek için öncelikle sağ üst köşede yer alan ok işaretinden “Ayarlar” bölümüne girerek, çıkan sayfada sol tarafta olan menüden “Yüz Tanıma” menüsünü seçerek çıkan kısımda “Düzenle” kısmında bulunan yüz tanıma özelliğini “Hayır” olarak işaretlemelisiniz. Özellik şuan da ülkemiz için deneme sürecinde olduğundan dolayı bazı hesaplar üzerinde açık olmayabilir. Eğer özellik hesabınıza gelmemişse ayarlar kısmında “Yüz tanıma” menüsünü göremeyeceksiniz.

Öneri Yazı:  Suçlu 1 Saat İçinde Yakalanacak!

Kimler Neler Demiş?

avatar
  Subscribe  
Bildir
scroll to top